Smaczne i zdrowe danie na śniadanie.
Polecam!
-po 10 miesiącu życia-
Składniki:
- 2 czubate łyżki błyskawicznej kaszy manny
- 6 miarek mleka modyfikowanego
- 200 ml wody źródlanej lub nisko zmineralizowanej
- pół laski wanilii
Przygotowanie:
W 50 ml letniej wody rozpuszczamy 2 czubate łyżki kaszy manny, do kolejnych 50 ml dodajemy 6 miarek mleka modyfikowanego i dokładnie mieszamy. Pozostałą wodę (100ml) zagotowujemy z przekrojoną wzdłuż połówką laski wanilii.
Do wrzącej wody najpierw dodajemy rozpuszczoną kaszę, a następnie przygotowane mleko. Całość dokładnie mieszamy i gotujemy około 3 minut na małym ogniu.
Smacznego!
Czy w tym przepisie dodajesz zwykla kasze manna, czy blyskawiczna?
OdpowiedzUsuńRzeczywiście zapomniałam dopisać, dziękuję za uwagę. Chodziło mi oczywiście o kaszę manną błyskawiczną.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam!