środa, 12 września 2012

Waniliowa kaszka manna

Smaczne i zdrowe danie na śniadanie.
Polecam!

-po 10 miesiącu życia-



Składniki:

  • 2 czubate łyżki błyskawicznej kaszy manny
  • 6 miarek mleka modyfikowanego
  • 200 ml wody źródlanej lub nisko zmineralizowanej
  • pół laski wanilii

Przygotowanie:

W 50 ml letniej wody rozpuszczamy 2 czubate łyżki kaszy manny, do kolejnych 50 ml dodajemy 6 miarek mleka modyfikowanego i dokładnie mieszamy. Pozostałą wodę (100ml) zagotowujemy z przekrojoną wzdłuż połówką laski wanilii.
Do wrzącej wody najpierw dodajemy rozpuszczoną kaszę, a następnie przygotowane  mleko. Całość dokładnie mieszamy i gotujemy około 3 minut na małym ogniu.

Smacznego!

2 komentarze:

  1. Czy w tym przepisie dodajesz zwykla kasze manna, czy blyskawiczna?

    OdpowiedzUsuń
  2. Rzeczywiście zapomniałam dopisać, dziękuję za uwagę. Chodziło mi oczywiście o kaszę manną błyskawiczną.
    Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń