poniedziałek, 11 lutego 2013

Ryż z jogurtem i jagodami


Dzisiaj na podwieczorek podałam Weronice ryż z jogurtem i jagodami. Przepis bardzo prosty, smak bardzo dobry, kolor też niczego sobie :) Polecam!
 
-po 11 miesiącu życia-


Składniki:
  • 2 łyżki ryżu
  • 1-2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2-3 łyżki świeżych jagód, lub przetworu jagodowego 

Przygotowanie:

Na początek 2 łyżki ryżu gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Następnie ugotowany ryż przekładamy do miseczki, dodajemy 1-2 łyżki jogurtu naturalnego oraz 2-3 łyżki jagód. Ja użyłam jagód z przetworu mojej babci, dzięki czemu do dania trafiło więcej soku.
Na koniec całość dokładnie mieszamy i gotowe.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz