Zapraszam do wypróbowania przepisu na pyszne i zdrowe śniadanko. Płatki owsiane warto dziecko podawać ze względu na dużą zawartość błonnika, witamin i składników mineralnych. Spożywanie płatków owsianych wzmacnia też naszą odporność ze względu na zawartość cynku. Nie pozostaje więc nic innego, tylko robić owsiankę na śniadanie. Polecam!
-po 10 miesiącu życia-
- 3 pełne łyżki płatków owsianych
- 120 ml mleka modyfikowanego
- pół łyżeczki cukru trzcinowego
- pół łyżeczki cynamonu
Przygotowanie:
Płatki owsiane gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Następnie przygotowujemy mleko modyfikowane. W tym celu w 120 ml podgrzanej wody rozpuszczamy 4 miarki mleka. Do mleka dodajemy ugotowane płatki owsiane, pół łyżeczki cukru trzcinowego i pół łyżeczki cynamonu.
Na koniec całość dokładnie mieszamy.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz