niedziela, 3 lutego 2013

Cynamonowa owsianka

Zapraszam do wypróbowania przepisu na pyszne i zdrowe śniadanko. Płatki owsiane warto dziecko podawać ze względu na dużą zawartość błonnika, witamin i składników mineralnych. Spożywanie płatków owsianych wzmacnia też naszą odporność ze względu na zawartość cynku. Nie pozostaje więc nic innego, tylko robić owsiankę na śniadanie. Polecam!

-po 10 miesiącu życia-


Składniki:
  • 3 pełne łyżki płatków owsianych
  • 120 ml mleka modyfikowanego
  • pół łyżeczki cukru trzcinowego
  • pół łyżeczki cynamonu


Przygotowanie:

Płatki owsiane gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Następnie przygotowujemy mleko modyfikowane. W tym celu w 120 ml podgrzanej wody rozpuszczamy 4 miarki mleka. Do mleka dodajemy ugotowane płatki owsiane, pół łyżeczki cukru trzcinowego i pół łyżeczki cynamonu.
Na koniec całość dokładnie mieszamy.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz