Pyszne danie, mocno śmietankowe, wyraźnie czuć kalafiora, przez co powstaje ciekawa kombinacja smaków. Polecam!
-po 12 miesiącu życia-
- 15g mięsa cielęcego
- pół marchewki
- 3 różyczki kalafiora
- 2 lyżki drobnego makaronu
- 2 lyżki śmietany
- natka pietruszki
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Mięso oczyszczamy i gotujemy około 30 minut. Warzywa dokładnie myjemy, marchewkę obieramy ze skórki i wrzucamy razem z kalafiorem do gotującej się wody. Następnie do warzyw dodajemy 2 łyżki drobnego makaronu. Całość gotujemy na małym ogniu, pod przykryciem około 15 minut. Po ugotowaniu łączymy warzywa i makaron z mięsem i dodajemy 2 łyżki śmietany, łyżeczkę posiekanej natki pietruszki oraz odrobinę soli i pieprzu. Na koniec danie rozdrabniamy ręcznie lub przy użyciu blendera do odpowiedniej konsystencji.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz