czwartek, 13 grudnia 2012

Cielęcina z makaronem, kalafiorem i marchewką

Pyszne danie, mocno śmietankowe, wyraźnie czuć kalafiora, przez co powstaje ciekawa kombinacja smaków. Polecam!

-po 12 miesiącu życia-


Skladniki:
  • 15g mięsa cielęcego
  • pół marchewki
  • 3 różyczki kalafiora
  • 2 lyżki drobnego makaronu
  • 2 lyżki śmietany
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

Mięso oczyszczamy i gotujemy około 30 minut. Warzywa dokładnie myjemy, marchewkę obieramy ze skórki i wrzucamy razem z kalafiorem do gotującej się wody. Następnie do warzyw dodajemy 2 łyżki drobnego makaronu. Całość gotujemy na małym ogniu, pod przykryciem około 15 minut. Po ugotowaniu łączymy warzywa i makaron z mięsem i dodajemy 2 łyżki śmietany, łyżeczkę posiekanej natki pietruszki oraz odrobinę soli i pieprzu. Na koniec danie rozdrabniamy ręcznie lub przy użyciu blendera do odpowiedniej konsystencji.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz