poniedziałek, 26 listopada 2012

Ziemniaczki z fasolką i jajkiem

Bardzo prosty przepis na bardzo proste danie. Proste, ale smaczne :). Szybko się je przygotowuje. 
Słowem, idealna propozycja na bezmięsny obiadek. Polecam!

-po 11 miesiącu życia-


Składniki:
  • ziemniak
  • jajko
  • garść fasolki szparagowej
  • łyżka śmietany 12%
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz   

Przygotowanie:

Ziemniaka obieramy ze skórki i myjemy, kroimy na mniejsze kawałki i wrzucamy do gotującej się wody. Po 5 minutach, dodajemy umytą fasolkę szparagową. Warzywa gotujemy na małym ogniu, pod przykryciem jeszcze przez około 10 minut. Ugotowane warzywa wrzucamy na rozgrzaną patelnię, dodajemy jajko i całość mieszamy. Przyprawiamy odrobiną soli i sporą ilością natki pietruszki. Kiedy jajko się zetnie zdejmujemy danie z ognia i dodajemy łyżkę śmietany. Na koniec danie rozdrabniamy przy użyciu blendera do odpowiedniej konsystencji.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz