Bardzo prosty przepis na bardzo proste danie. Proste, ale smaczne :). Szybko się je przygotowuje.
Słowem, idealna propozycja na bezmięsny obiadek. Polecam!
-po 11 miesiącu życia-
Składniki:
- ziemniak
- jajko
- garść fasolki szparagowej
- łyżka śmietany 12%
- natka pietruszki
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Ziemniaka obieramy ze skórki i myjemy, kroimy na mniejsze kawałki i wrzucamy do gotującej się wody. Po 5 minutach, dodajemy umytą fasolkę szparagową. Warzywa gotujemy na małym ogniu, pod przykryciem jeszcze przez około 10 minut. Ugotowane warzywa wrzucamy na rozgrzaną patelnię, dodajemy jajko i całość mieszamy. Przyprawiamy odrobiną soli i sporą ilością natki pietruszki. Kiedy jajko się zetnie zdejmujemy danie z ognia i dodajemy łyżkę śmietany. Na koniec danie rozdrabniamy przy użyciu blendera do odpowiedniej konsystencji.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz