piątek, 26 października 2012

Mleczny przysmak z jabłkiem i gruszką

Wspaniały, orzeźwiający deser, smakował doprawdy wybornie :). Połączenie gruszki i jabłka jest dość powszechne, ale przyznam, że przy okazji tego deseru odkryłam je na nowo. Polecam!

-po 7 miesiącu życia-
(po odpowiednim rozdrobnieniu)


Składniki:
  • mała gruszka
  • małe jabłko
  • łyżka kleiku ryżowego
  • 2 miarki mleka modyfikowanego
  • 60 ml wody źródlanej lub nisko zmineralizowanej

Przygotowanie:

Gruszkę i jabłko dokładnie myjemy i obieramy ze skórki. Przygotowane owoce rozdrabniamy przy użyciu blendera lub tarki, po czym przekładamy je do miseczki. W 60 ml wody (jeśli chcemy otrzymać nieco cieplejsze danie możemy wodę podgrzać) rozpuszczamy 2 miarki mleka modyfikowanego. Następnie dodajemy do owoców przygotowane mleko i łyżkę kleiku ryżowego. Całość dokładnie mieszamy. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz