Wspaniały, orzeźwiający deser, smakował doprawdy wybornie :). Połączenie gruszki i jabłka jest dość powszechne, ale przyznam, że przy okazji tego deseru odkryłam je na nowo. Polecam!
-po 7 miesiącu życia-
(po odpowiednim rozdrobnieniu)
Składniki:
- mała gruszka
- małe jabłko
- łyżka kleiku ryżowego
- 2 miarki mleka modyfikowanego
- 60 ml wody źródlanej lub nisko zmineralizowanej
Przygotowanie:
Gruszkę i jabłko dokładnie myjemy i obieramy ze skórki. Przygotowane owoce rozdrabniamy przy użyciu blendera lub tarki, po czym przekładamy je do miseczki. W 60 ml wody (jeśli chcemy otrzymać nieco cieplejsze danie możemy wodę podgrzać) rozpuszczamy 2 miarki mleka modyfikowanego. Następnie dodajemy do owoców przygotowane mleko i łyżkę kleiku ryżowego. Całość dokładnie mieszamy. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz