czwartek, 25 października 2012

Cielęcina z cukinią, papryką i kaszą kukurydzianą

Zapraszam wszystkich do wypróbowania kolejnego przepisu na danie obiadowe.
Zachęcam do komentowania przepisów na blogu!

-po 10 miesiącu życia-


Składniki:
  • 15g cielęciny
  • 2 łyżki kaszy kukurydzianej
  • pół małej papryki
  • 1/3 średniej wielkości cukinii
  • ćwiartka cebuli
  • łyżeczka oliwy z oliwek
  • słodka papryka - przyprawa
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

Mięso oczyszczamy i gotujemy około 15 minut. Paprykę myjemy, dzielimy na pół i wydrążamy gniazdo nasienne. Cukinię myjemy. Warzywa i ćwiartkę cebuli wrzucamy do niewielkiej ilości gotującej się wody, dodajemy 2 łyżki kaszy kukurydzianej i gotujemy na małym ogniu pod przykryciem około 10 minut. Po ugotowaniu łączymy warzywa z mięsem i dodajemy łyżeczkę oliwy z oliwek oraz odrobinę soli, pieprzu i słodkiej papryki. Na koniec danie rozdrabniamy ręcznie lub przy użyciu blendera do odpowiedniej konsystencji.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz