Danie idealne na śniadanie, ale nie tylko z powodzeniem możemy zastąpić nim obiad. Połączenie jest dość nietypowe, ale nie ma się czego bać :).
Moja córka zjadła wszystko ze smakiem, a przyznam, że jest dość wybredna. Polecam!
WERONIKA MA DZISIAJ PIERWSZE URODZINY!
-po 11 miesiącu życia-
Składniki:
- jajko
- 2-3 garści liści szpinaku świeżych lub mrożonych
- 2 łyżki błyskawicznych płatków owsianych
- łyżeczka masła
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Szpinak myjemy i razem z płatkami owsianymi wrzucamy do małej ilości lekko osolonej wody. Gotujemy pod przykryciem 4-5 minut. Na patelni podgrzewamy łyżeczkę masła, uważając by masło się nie przypaliło, a tylko lekko podgrzało. Następnie na masło wlewamy roztrzepane jajko. Przygotowujemy luźną jajecznicę, do której następnie dodajemy ugotowany i odcedzony szpinak z płatkami owsianymi. Całość mieszamy, doprawiamy odrobiną pieprzu i podgrzewamy na patelni jeszcze około minuty.
Smacznego!
Wszytskiego najlepszego dla Weronki!! Gratulacje dla Mamy za rok wspaniałej opieki nad córeczką!
OdpowiedzUsuńA danie wygląda pysznie...ale Lelek musi jeszcze poczekać, bo ma dopiero 10 miesięcy :)
Pozdrawiamy!