piątek, 5 października 2012

Krem nektarynkowy z biszkoptami

Palce lizać! Uwielbiam patrzeć na moją zadowoloną córeczkę kiedy zrobię jej coś, co widać, że wyjątkowo jej smakuje. Gdy przy tym jest to zdrowe, bogate w wartości odżywcze jedzenie, moja przyjemność jest tym większa. Polecam!

-po 10 miesiącu życia-


Składniki:
  • nektarynka
  • 3 okrągłe biszkopty (np. Petitki)
  • 2 łyżki kaszki Bobovita Minima (możemy też użyć kleiku ryżowego lub kukurydzianego)
  • 3 miarki mleka modyfikowanego
  • 90 ml wody źródlanej lub nisko zmineralizowanej

Przygotowanie:

W miseczce (ja użyłam od razu pojemnika do blendera) rozpuszczamy 3 miarki mleka modyfikowanego w 90 ml wody. Do przygotowanego mleka wkładamy biszkopty i pozostawiamy je do namoczenia. Nektarynkę dokładnie myjemy, obieramy ze skórki i kroimy na mniejsze kawałki, które następnie dodajemy do mleka z biszkoptami. Na koniec do deseru dosypujemy 2 łyżki kaszki Bobovita Minima, po czym całość rozdrabniamy na gładki krem przy użyciu blendera.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz