Proste i zdrowe danie, tak proste, że zastanawiałam się czy dodawać ten przepis na bloga, ale przecież nie chodzi o to by zawsze pokazywać coś wyjątkowego, ale też rzeczy tradycyjne i łatwe do zrobienia.
Może przyda się komuś kto po prostu nie ma pomysłu na obiad. :)
Składniki:
- 10-15g świeżego łososia
- 1 mały ziemniak
- garść fasolki szparagowej
- 1 łyżeczka masła
- pietruszka
- koperek
- oliwa z oliwek
Przygotowanie:
Fasolkę dokładnie myjemy i odcinamy końce z obydwu stron. Ziemniaka myjemy i obieramy, Przygotowane w ten sposób warzywa gotujemy na parze lub w niewielkiej ilości wody. Łososia myjemy, oczyszczamy, smarujemy cienko oliwą z oliwek i pieczemy w 180 stopniach przez 15-20 minut. Do ugotowanej fasolki dodajemy łyżeczkę posiekanej natki pietruszki i rozdrabniamy przy użyciu blendera. Na koniec wykładamy na talerzyk ugotowane ziemniaki, upieczonego łososia i przygotowaną fasolkę. Ziemniaki smarujemy masłem i posypujemy koperkiem. Przed podaniem całość rozdrabniamy wedle potrzeb naszego dziecka.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz