sobota, 15 września 2012

Krem z kalafiora z kaszą gryczaną

Smaczny i zdrowy posiłek, który może też zastąpić zupę warzywną. 
Przeznaczone dla dzieci, które lubią kalafiora. :)

-po 8 miesiącu życia-



Składniki:

  • szklanka różyczek kalafiora
  • 2 łyżki kaszy gryczanej białej niepalonej
  • 1 łyżeczka masła
  • tymianek

Przygotowanie:

Kalafiora myjemy i dzielimy na różyczki. Następnie gotujemy 2 łyżki kaszy gryczanej przez 5 minut, po czym dodajemy przygotowanego kalafiora. Całość gotujemy jeszcze 15 minut na małym ogniu. Po ugotowaniu, składniki odcedzamy i rozdrabniamy na gładki krem przy użyciu blendera. Na koniec do dania dodajemy 1 łyżeczkę masła i szczyptę tymianku.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz