niedziela, 30 września 2012

Kasza jaglana z jabłkiem

Wspaniały i delikatny posiłek! Kasza jaglana zdecydowanie jest moją ulubioną, a jej delikatny smak świetnie komponuje się z lekko kwaskowatym jabłkiem. Polecam! Nie tylko dla dzieci :)

-po 9 miesiącu życia-


Składniki:
  • kwaskowate jabłko
  • 2 łyżki kaszy jaglanej
  • łyżeczka masła

Przygotowanie:

Jabłko dokładnie myjemy, obieramy ze skórki i kroimy na mniejsze kawałki, 2 łyżki kaszy jaglanej przepłukujemy zimną wodą. Przygotowaną kaszę gotujemy 10 minut pod przykryciem w niewielkiej ilości wody. Po tym czasie do kaszy dodajemy jabłko i gotujemy jeszcze 10 minut. Po ugotowaniu składniki odcedzamy i przekładamy do blendera. Dodajemy łyżeczkę masła i rozdrabniamy na prawie gładki krem.
Możemy też przed ugotowaniem jabłko zetrzeć na tarce (wówczas czas gotowania się skróci) i nie rozdrabniać dodatkowo dania. Wybór należy do nas:)

Smacznego!

1 komentarz:

  1. rewelacyjny deserek . mój synek spałaszował z mig.aż się nie spodziewałam.Ela

    OdpowiedzUsuń