Wspaniały i delikatny posiłek! Kasza jaglana zdecydowanie jest moją ulubioną, a jej delikatny smak świetnie komponuje się z lekko kwaskowatym jabłkiem. Polecam! Nie tylko dla dzieci :)
-po 9 miesiącu życia-
Składniki:
- kwaskowate jabłko
- 2 łyżki kaszy jaglanej
- łyżeczka masła
Przygotowanie:
Jabłko dokładnie myjemy, obieramy ze skórki i kroimy na mniejsze kawałki, 2 łyżki kaszy jaglanej przepłukujemy zimną wodą. Przygotowaną kaszę gotujemy 10 minut pod przykryciem w niewielkiej ilości wody. Po tym czasie do kaszy dodajemy jabłko i gotujemy jeszcze 10 minut. Po ugotowaniu składniki odcedzamy i przekładamy do blendera. Dodajemy łyżeczkę masła i rozdrabniamy na prawie gładki krem.
Możemy też przed ugotowaniem jabłko zetrzeć na tarce (wówczas czas gotowania się skróci) i nie rozdrabniać dodatkowo dania. Wybór należy do nas:)
Smacznego!
rewelacyjny deserek . mój synek spałaszował z mig.aż się nie spodziewałam.Ela
OdpowiedzUsuń