środa, 29 sierpnia 2012

Jęczmienne kotleciki koperkowe na marchewkowym dipie z kurczakiem

A oto pomysł na standardowy obiadek w niestandardowej oprawie.
Polecam!


-po 10 miesiącu życia-





Składniki:
  • 3 łyżki kaszy jęczmiennej
  • koperek
  • żółtko (całe lub połowa)
  • 2 łyżki bułki tartej
  • marchewka świeża lub gotowy posiłek dla niemowląt
  • 10-15g ugotowanej piersi z kurczaka

Przygotowanie:

Gotujemy 3 łyżki kaszy jęczmiennej zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Po ugotowaniu mieszamy kaszę z żółtkiem i 2 łyżkami bułki tartej. Doprawiamy koperkiem. Z powstałej masy formujemy trzy kotleciki, które pieczemy około 15 min. w 180 stopniach. Marchewkę myjemy, obieramy i ścieramy na tarce (ja użyłam gotowego posiłku dla niemowląt). Następnie dodajemy do niej ugotowanego i rozdrobnionego kurczaka. Całość mieszamy. Przygotowany dip układamy na dnie miseczki, a na wierzch kładziemy kotleciki. Na koniec całość posypujemy koperkiem. Gotowe!

2 komentarze:

  1. Super! Świetne przepisy, na pewno skorzystam! :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo dziękuję:) W razie gdyby były jakiekolwiek pytania, piszcie, chętnie odpowiem.

    OdpowiedzUsuń