piątek, 9 listopada 2012

Makaron z jajkiem, marchewką i natką pietruszki

Makaron z jajkiem robiła mi moja mama, bardzo go lubiłam. Po dodaniu warzyw, staje się pełnowartościowym daniem. Ponadto jest prosty w przygotowaniu i smaczny. To dobra propozycja na bezmięsny obiad. Zachęcam do wypróbowania!

-po 11 miesiącu życia-


Składniki:
  • 2 łyżki drobnego makaronu
  • jajko
  • mała marchewka
  • łyżeczka posiekanej natki pietruszki
  • łyżeczka masła
  • sól

Przygotowanie:

Marchewkę dokładnie myjemy, obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Około 10 minut przed końcem gotowania, dodajemy do makaronu startą marchewkę. Jajko roztrzepujemy w miseczce. Następnie na patelni roztapiamy na małym ogniu łyżeczkę masła i po chwili dodajemy jajko i ugotowany makaron z marchewką. Całość mieszamy, doprawiamy łyżeczką posiekanej natki pietruszki i odrobiną soli.
Kiedy jajko się zetnie, przekładamy danie do naczynia.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz