Chyba każdy lubi pastę jajeczną, a już małe dzieci na pewno. Weronika zajadała się tymi niepozornie wyglądającymi kanapeczkami. W dzień kiedy podajmy maluszkowi jajka lepiej zrezygnować z czerwonego mięsa i podać na obiad danie wegetariańskie, rybę lub drób.
P.S. Z podanych składników pasty wyjdzie znacznie więcej niż na śniadanko dla dziecka.
Polecam!
-po 12 miesiącu życia-
Składniki:
- 4 jajka
- 1-2 płaskie łyżki majonezu
- szczypiorek
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Jajka myjemy i gotujemy na twardo. Ugotowane jajka obieramy ze skorupki, przekładamy do miseczki i dokładnie rozdrabniamy widelcem. Następnie dodajemy do jajek 1-2 płaskie łyżki majonezu i 1-2 łyżeczki posiekanego szczypiorku. Na koniec pastę przyprawiamy solą i pieprzem, po czym całość dokładnie mieszamy.
Jak widać to bardzo proste, smacznego!