wtorek, 5 marca 2013

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem

Chyba każdy lubi pastę jajeczną, a już małe dzieci na pewno. Weronika zajadała się tymi niepozornie wyglądającymi kanapeczkami. W dzień kiedy podajmy maluszkowi jajka lepiej zrezygnować z czerwonego mięsa i podać na obiad danie wegetariańskie, rybę lub drób. 
P.S. Z podanych składników pasty wyjdzie znacznie więcej niż na śniadanko dla dziecka.
Polecam!

-po 12 miesiącu życia-


Składniki:
  • 4 jajka
  • 1-2 płaskie łyżki majonezu
  • szczypiorek
  • sól
  • pieprz

 Przygotowanie:

Jajka myjemy i gotujemy na twardo. Ugotowane jajka obieramy ze skorupki, przekładamy do miseczki i dokładnie rozdrabniamy widelcem. Następnie dodajemy do jajek 1-2 płaskie łyżki majonezu i 1-2 łyżeczki posiekanego szczypiorku. Na koniec pastę przyprawiamy solą i pieprzem, po czym całość dokładnie mieszamy.

Jak widać to bardzo proste, smacznego!