Zapraszam wszystkich do wypróbowania kolejnego przepisu na obiadek z mięsem!
-po 12 miesiącu życia-
Składniki:
- 20g chudego mięsa cielęcego
- 2 łyżki ryżu
- garść świeżego szpinaku
- pół małej marchewki
- 2 łyżki śmietany
- 1/4 małej cebuli
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Mięso oczyszczamy i gotujemy 20-30 minut. W oddzielnym garnku gotujemy ryż zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Marchewkę myjemy, obieramy i ścieramy na tarce. Około 7 minut przed końcem gotowania, dodajemy do ryżu stratą marchewkę. Cebulę drobno siekamy i lekko podsmażamy bez użycia tłuszczu na teflonowej patelni. Do cebuli dodajemy szpinak oraz 2 łyżki śmietany. Całość dusimy pod przykryciem około 5 minut. Po ugotowaniu mięso drobno siekamy i łączymy z ugotowanym ryżem i marchewką. Następnie do dania dodajemy sos ze szpinakiem oraz odrobinę soli i pieprzu. Całość dokładnie mieszamy.
Smacznego!